Pratite naš kanal na YouTube-u! Pratite na Tviteru Pratite na Tviteru Prijavite se na naš RSS Best Žena

Šest neželjenih posledica seksa

Šest neželjenih posledica seksa

Ljubav boli. Ponekad nastaju ožiljci, rane, a ponekad situacija zaista može postati i čudna, pogotovo kad je seks u pitanju. Polno prenosive bolesti i neželjena trudnoća samo su neke od tih situacija.

Alergija na spermu 

Nekim muškarcima erotski doživljaj ne donosi čisti užitak. POIS (Post-orgasm illness syndrome) javlja se kod nekih muškaraca nakon orgazma i može trajati i do nedelju dana. Sindrom je identifikovan 2002. godine, a simptomi su slični gripu. Uključuju groznicu, curenje iz nosa, ekstremni umor i iritaciju očiju, a pojavljuju se odmah nakon ejakulacije. Žene takođe mogu biti alergične na spermu. Iako je to retka pojava kao i kod muškaraca, zabeleženo je nekoliko slučajeva. Simptomi su drugačiji nego kod muške alergije na spermu. Javljaju se već nakon 30 minuta od ejakulacije, a uključuju oticanje, svrab, peckanje, osip... 

Lom polnog organa

Fraktura polnog organa je retka pojava, ali su se neki muškarci nažalost suočili i s tom neželjenom posledicom. Samo zato što u polnog organa ne postoji kost to ne znači da se ne može slomiti. Do loma polnog organa može dovesti iznenadna tupa trauma ili naglo savijanje polnog organa u erekciji. Ako tokom seksa čujete neobičan zvuk i osetite žestok bol, možda je došlo do preloma polnog organa. Prelom ili fraktura polnog organa definiše se kao pucanje membrane nabreklih kavernoznih tela polnog organa. Ova je povreda relativno retka, ali kad se dogodi vrlo je dramatična i smatra se urološkim hitnim stanjem. 

Stalna uzbuđenost, spontani orgazmi 

PGAD (Persistent genital arousal disorder) javlja se kod žena. Izaziva napaljenost bez ikakvih podražaja i stimulacije. PGAD nema nikakve veze sa seksualnom željom. Kod žena s ovim poremećajem i neke najuobičajenije radnje kao što su vožnja ili oblačenje traperica mogu izazvati višestruke orgazme. Možda nekima nekontrolisani, spontani orgazmi mogu zvučati kao blagoslov, ali zamislite da vam se tako nešto dogodi tokom razgovora za posao. PGAD je prvi put zabeležen 2001. godine. Može se razviti u bilo kom životnom periodu, pa i za vreme trudnoće, te nakon menopauze. 

Bolne erekcije 

Preterivanje s vijagrom nije jedini način pomoću kog može doći do dugotrajne erekcije. Prijapizam je iznenadna, neželjena bolna erekcija koja može trajati i nekoliko sati, pri čemu se krv, “uhvaćena” u spužvasto telo penisa počne zgrušavati, što može dovesti do trajne impotencije. Uzroci prijapizma nisu uvek jasni. Prijapizam zahteva bolničko liječenje. Neki smatraju da je PGAD varijanta prijapizma. 

Seksomnija 

Seks u snu ili seksomnija je stanje u kojem osoba učestvuje u seksualnim aktivnostima dok spava. Reč je o ozbiljnom i retkom poremećaju koji je zvanično priznat 2003. godine i može se lečiti. Ponašanje seksomničara može uključivati masturbiranje, izvođenje oralnog seksa, orgazam, ejakulaciju, seksualni napad i silovanje. Seksomničari ponekad partnere nesvesno teraju na seks, ali se u budnom stanju ničega ne sećaju. 

Seksualne glavobolje 

Seksualne glavobolje može uzrokovati bilo koja seksualna aktivnost koja vodi do orgazma. Seks povisuje krvni pritisak, što dovodi i do povišenja pritiska u glavi. Osim toga, seks izaziva i grčenje mišića tj. napetost, a rezultat toga su glavobolje uzrokovane širenjem krvnih sudova u glavi. Seksualne glavobolje nisu opasne, ali preporučljivo je posavetovati se s lekarom. 

Ključne reči: POSLEDICE, SEKS, KREVET, NEŽELJENE

Postavite komentar

Komentari koji su uvredljivi po bilo koga i na bilo kojoj osnovi, kao i komentari koji sadrže reklame ili linkove ka spoljnim sajtovima, neće biti puštani.

 
X